Gasztronómia > Főzőiskola Ínyenceknek

Francia konyha
Kiadás éve:
2007
Oldalszám:
64 oldal
Borító:
kartonált
Méret:
21 x 24 cm
ISBN:
9789639731059
Francia konyha
Le Cordon Bleu
Bolti és Online ár:
2 595 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

Amilyen sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen például a languedoc-i sólet, a burgundiai marhasült, a nizzai saláta vagy a kiadós elzászi savanyú káposzta. A legfinomabb édességek tarka választéka teszi teljessé a kulináris utazást Franciaországban.

Egy kis kóstoló

Nizzai saláta

Hozzávalók 4 személyre:

2 dl olívaolaj

1 babérlevél

4 szál kakukkfű

40 dkg bőr nélküli tonhal

30 dkg burgonya, keményre fővő fajta

25 dkg zöldbab

2,5 evőkanál fehérborecet

só és őrölt fekete bors

1 vékony csíkokra vágott zöldpaprika

1 vékony csíkokra vágott piros húsú paprika

2 fej vékony karikákra vágott vöröshagyma

1 fej zöldsaláta

4 negyedelt paradicsom

4 negyedelt keménytojás

1 kis doboz (kb. 5 dkg) jól lecsepegtetett szardella

30 fekete olajbogyó

1. A sütőt 150 C-ra előmelegítjük. Hőálló edénybe öntjük az olajat, beletesszük a baérlevelet, a kakukkfüvet és a tonhalat. 5 percig közepes lángon melegítjük, 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk, kiemeljük a tonhalat, és rostélyra helyezzük, hogy lecsepegjen. Az olajat szitán átszűrjük, félretesszük.

2. A burgonyát héjastól sós vízbe tesszük, a forrástól 30-35 percig főzzük. Ezután kivesszük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd vastag szeletekre vágjuk.

3. A zöldbabot megpucoljuk, és sós vízben 8 percig főzzük. Hideg vízzel lehűtjük, és hagyjuk lecsepegni.

4. Az öntethez összekeverünk ecetet és sót, és az átszűrt olajat lassan hozzákeverjük.

5. A burgonyát, a zöldbabot, a paprikát és a hagymás beleforgatjuk az öntetbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tonhalat falatkányi darabokra tépkedjük és összekeverjük egy kevés öntettel. Minden tányérra rárakunk néhány salátalevelet. Erre burgonyát, zöldbabot, paprikát, hagymát és tonhalat halmozunk. A negyed paradicsomokat és tojásokat váltakozva körberakjuk a tányér szélén, majd a szardellákat és az olajbogyókat osztjuk szét a tányéron. A maradék öntetet röviddel a tálalás előtt ráöntjük, vagy külön tálkában tálaljuk.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek