Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbeceu- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger gyümölcseivel, a szárnyasokkal, a hússal, a zöldségekkel, a salátákkal és a desszertekkel. Az olvasó új alapanyagokkal ismerkedhet meg, de ezek a modern receptek a család kedvenceivel is kiegészülnek, és igazán ízletes ételek gyűjteményét ajánlják.
Egy kis kóstoló:
Marylandi csirkenyárs (4 személyre)
Hozzávalók:
8 csirkecombfilé
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szelet bőr nélküli bacon
2 banán
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál citromlé, további citromlé a kenegetéshez
1 evőkanál méz
6 evőkanál méz
6 evőkanál olívaolaj
só, bors
A tálaláshoz:
4 cső főtt kukorica
mangócsatni (indiai édesfűszeres mártás)
1. A csirkét falatokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az ecetet, a citromlevet, a mézet, az olajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Beletesszük a csirkét a marinádba, és beleforgatjuk, hogy jól bevonja. Lefedve 1-2 órán át hagyjuk pácolódni.
2. A szalonnaszeleteket félbevágjuk. A banánt 2,5 cm-es darabokra vágjuk és megkenjük citromlével, nehogy elszineződjön.
3. Mindegyik banándarabot szalonnába csomagoljuk.
4. A csirkét kivesszük a pácból, a levet félretesszük a kenegetéshez. A csirkedarabokat a szalonnába csomagolt banánnal váltakozva nyársakra felfűzzük.
5. Forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük, míg a csirke teljesen átsül. A húst a páccal kenegetjük, a nyársat gyakran forgatjuk.
(Fordította: Melis Pálma)