Gasztronómia > Kulinária

A legjobb receptek - Burgonya
Kiadás éve:
2004
Oldalszám:
256 oldal
Borító:
Keménytáblás
Méret:
12 x 15 cm
ISBN:
9789639552180
A legjobb receptek - Burgonya
Könnyen érthető, sok képpel illusztrált magyarázatok, több lépésben.
Bolti és Online ár:
2 295 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű, minden ízzel könnyen kombinálható. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált, praktikus kis kézikönyv minden ízlésnek kínál megfelelőt: vegetariánusok, húsimádók, fogyókúrázók, de legfőképp a burgonyakedvelők forgathatják élvezettel.

Tartalom:
Bevezetés
Levesek, saláták
Harapnivalók
Köretek
Főételek
Rakott ételek, húsos piték, tészták
Receptmutató

Egy kis izelítő:
Spanyol parasztreggeli - 4 személyre

Hozzávalók
70 dkg burgonya
8 dkg parasztkolbász
8 tojás
1 kis doboz hámozott paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg fekete olajbogyó
3 evőkanál olívaolaj

bors
petrezselyem
pirospaprika

1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt. Kis lángon 10 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a kimagozott olajbogyót és a burgonyát. Meghintjük pirospaprikával. Állandó keverés mellett 5 percig főzzük.

5. Átöntjük egy lapos tűzálló tálba. A krumplis keverékbe 8 mélyedést nyomunk és egyenként beleütjük a tojásokat. Sóval, borssal ízesítjük.

6. Előmelegített, 220 oC-os sütőben 5-6 percig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Pirítóst kínálunk hozzá.


(Fordította: Piros Christa)

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek