Gasztronómia > Főzőiskola Ínyenceknek

Nyári ételek
Kiadás éve:
2007
Oldalszám:
64 oldal
Borító:
kartonált
Méret:
21 x 24 cm
ISBN:
9789639731103
Nyári ételek
Le Cordon Bleu
Bolti és Online ár:
2 595 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk a konyhában. A maláj saláta vagy a finom nyársak, amelyeket laza bogyósgyümölcs-gratinnal koronázunk meg - akárcsak e válogatás többi receptje - tökéletes befejezése lehet egy hosszú, forró nyári napnak.

Egy kis kóstoló

Tonhalszelet csicseriborsó-salátával

Hozzávalók 4 személyre

12,5 dkg száraz csicseriborsó

4 tonhalszelet

1 babérlevél

1 apróra vágott mogyoróhagyma

1 kis gerezd zúzott fokhagyma

1 magozott, felaprított chilipaprika

1 magozott, apróra vágott, piros húsú paprika

1 avokádó

2 evőkanál finomra vágott korianderlevél

4 gerezd zöldcitrom a tálaláshoz

A pácléhez:

1 dl olívaolaj

1,5 zöldcitrom finomra reszelt héja és leve

6 durvára vágott vagy összezúzott friss korianderszár

1. A száraz csicseriborsót leöblítjük, majd egy éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk

2. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük. A tonhalszeleteket lapos (nem fém) tálba fektetjük, és a páclé harmadával leöntjük: a folyadék lepje el a halat. Frissen tartó fóliával letakarjuk, 3-4 órára hideg helyre tesszük. Időnként a halat megfordítjuk.

3. A csicseriborsót lecsepegtetjük, és egy nagy lábosban hideg vízzel leöntjük. A babérlevelet hozzáadjuk, a vizet felforraljuk, majd alacsonyabb lángon 1 órán át főzzük. Utána leöntjük róla a vizet, és a borsót félretesszük.

4. A salátához a csicseriborsót, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a chilit és a paprikát tálban jól összekeverjük. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kockára vágjuk, a korianderrel együtt a salátához keverjük. A maradék páclét átszűrjük, a salátára öntjük, sózzuk, borsozzuk.

5. A sütő grilljét a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. A tonhalat mindkét oldalán kb. 2 percig (vagy faszenes grillen mindkét oldalán 1-1 percig) sütjük. Előmelegített tányérokon, a zöldcitromgerezdekkel tálaljuk, a csicseriborsó-salátát külön tálban kínáljuk hozzá.

Tipp: Gyorsabban elkészülünk, ha konzerv csicseriborsót használunk. Ezt csak le kell csepegtetni, és a 4. lépésben a salátához adni.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek