Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini: legyenek ezek az este fénypontjai a büféasztalon!
Egy kis kóstoló
Csirkehúsos kosárkák vörösáfonya-szósszal
Hozzávalók 26 darabhoz:
- 6 réteslap
- 15 dkg olvasztott vaj
- 3 főtt, kockára vágott (kb. 1 cm) csirkemellfilé
- 1 evőkanál vörösáfonya-szósz
- 3 evőkanál zsíros tejföl
- 2 apróra vágott újhagyma
- 1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
- só és őrölt fehér bors
- cékony citromhéjcsíkok a díszítéshez
- korianderlevél a díszítéshez
- szárazbab vagy rizs, nehezéknek a sütéshez
1. A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. Az első réteslapot a munkalapra fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal. A második réteslappal betakarjuk az elsőt, és azt is megkenjük olvasztott vajjal. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, hogy háromrétegű tészta legyen előttünk. A maradék réteslappal is hasonlóképpen járunk el.
2. Kiszúró formával 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk a tésztalapokból, és a megvajazott oldalukkal lefelé, 5 cm átmérőjű, kis tortaformákba illesztjük.
3. A formákat kis, sütőpapírból kivágott körlapokkal fedjük be, majd a szárazbabbal vagy rizzsel megszórva 10 percre az előmelegített sütőbe csúsztatjuk. Sütés után a babot vagy rizst kiöntjük, a tésztát pedig a formában hagyjuk kihűlni.
4. A főtt csirkemellet összekeverjük az áfonyaszósszal, a tejföllel, az újhagymával, a citromhéjjal, kevés sóval, borssal. Eloszlatjuk a tésztakosárkákban, végül a citromhéjjal és egy-egy korianderlevéllel díszítjük, és tálaljuk.